Re: Vroeg beginnen met de planning?

Als jullie vandaag besluiten met elkaar in het huwelijk te treden, dan kunnen jullie binnen twee weken getrouwd zijn. Je gaat vandaag nog in ondertrouw Ė dat kan tot twee weken voor de huwelijksdatum Ė en je belt wat stadhuizen af, totdat je ergens terecht kunt. Maar als je van plan bent er een groot feest van te maken, dan is het verstandig om de huwelijksdatum ver van tevoren vast te stellen.

Begin een jaar van tevoren
Als je een huwelijksdatum kiest die nog ruim een jaar vooruit ligt, heb je rustig de tijd om alles te regelen. Bovendien heb je dan meer kans dat bijvoorbeeld het stadhuis of de feestlocatie van jullie keuze nog beschikbaar is. Ook wanneer je een bepaalde band op het oog hebt of een fotograaf kent wiens werk jullie erg aanspreekt, ben je een jaar van tevoren nog vaak op tijd om een plaatsje in hun agenda te reserveren.

Plaats opties in de oriŽnterende fase
Wanneer je contact opneemt met bijvoorbeeld een fotograaf of feestlocatie, hoef je vaak niet meteen te beslissen of je met hen definitief in zee gaat. Vaak kun je een "optie" plaatsen. Dat houdt in dat jullie de eerst gegadigden zijn voor een bepaalde datum. Wanneer er zich meer belangstellenden aandienen voor diezelfde datum neemt men contact met jullie op. Door in het beginstadium meerdere opties te plaatsen, kunnen jullie je dus nog rustig oriŽnteren zonder dat anderen jullie voor kunnen zijn.

Schakel een organisatiebureau in als het sneller moet
Toch kan het wel eens zo zijn dat je op korte termijn je huwelijksfeest wilt organiseren. Bijvoorbeeld omdat er een baby op komst is. In dat geval kun je het best een organisatiebureau in de arm nemen. Dit soort bureaus werken vaak voor bedrijven die een personeelsfeest of bijvoorbeeld een productpresentatie willen houden. Dit soort evenementen worden in de regel op veel kortere termijn gepland dan huwelijksfeesten. Organisatiebureaus zijn dus gewend om snel ter zake te komen. Je kunt de hele organisatie van jullie bruiloft bij hen onder brengen of alleen dat onderdeel waar je problemen mee hebt zoals het vinden van een geschikte band. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan dit soort bemiddeling. Reken op een meerprijs van rond de 15%.

Wees voorzichtig met de keuze van een "speciale datum"
Veel mensen kiezen een datum voor hun huwelijksfeest uit die voor hen een persoonlijke betekenis heeft. Bijvoorbeeld de datum waarop ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Dit geeft natuurlijk een extra romantisch tintje aan de huwelijksdatum. Wat je in elk geval beter niet kunt doen, is een datum kiezen die voor de halve wereld een speciale betekenis heeft. Lijkt het je leuk om te trouwen op 09-09-1999, bedenk dan dat je samen met twintig andere bruidsparen in de file naar het stadhuis zult staan. En als je jullie huwelijk wilt laten samenvallen met de millenniumwisseling dan zul je voor vrijwel alles minimaal het dubbele moeten betalen!

Van: redactie@bruidsgids.nl


Popschool Nederland

Muziekles voor beginners en gevorderden in heel Nederland.
Cursus zang, gitaar, drum, piano-keyboard, bas en saxofoon.
Klik hier voor een gratis proefles!


Maak nu kennis met Demoservice.nl

Demoservice is een nieuwe website van de maker van de Bruidsgids. Demoservice is bedoeld voor bruidsparen die op zoek zijn naar een geschikte band, artiest of DJ voor hun huwelijksfeest, bruiloft, trouwerij, ceremonie of receptie, kortom muziek voor uw feest.

Op Demoservice vindt u demo's (zowel audio als video) van artiesten, bands en DJ's met daarbij een foto en een korte info. Bij deze info staat telkens een link naar de eigen website van de band of artiest. U neemt dus direct contact op met de band of artiest en maakt rechtstreeks afspraken met de bandleider of de exclusieve vertegenwoordiger van de band of artiest.

Voordeel
Het voordeel hiervan is dat u dan rechtstreeks contact heeft met de aangewezen persoon om uw wensen en verwachtingen over de invulling van uw feest te bespreken. U geeft dus bijvoorbeeld niet uw verzoeknummers door aan 'een vaag artiestenburo' maar wel rechtstreeks aan de persoon die op uw feestavond verantwoordelijk en aanwezig zal zijn. Verder zal het meestal een stuk goedkoper zijn om rechtstreeks te boeken.

Klik hier om naar Demoservice te gaan!

Websites en demo's van de beste bands en artiesten voor jouw bruiloft vind je op Demoservice.nl

Forum ] Site Map ]

bedankjes ] bruidsmode ] bruiloftprobleem ] cadeau ] ceremoniemeester ] etiquette ] feestavond ] gemeentehuis ] getuigen ] huwelijksaanzoek ] huwelijkscijfer ] love letters wedding song ] ondertrouw ] receptie ] trouwkaart ] trouwen buitenland ] trouwjubileum ] verloving ] voordrachten ] vrijgezellenfeest ]

Bruidsgids

Copyright Renť Schols
http://www.schols.nl
rene@schols.nl