Re: Draaiboek

In het scenario of draaiboek leg je het programma voor de huwelijksdag zo nauwkeurig mogelijk vast. Hoewel het definitieve scenario pas enkele weken voor de grote dag klaar hoeft te zijn, is het verstandig om al in een vroeg stadium de grote lijnen op papier te zetten.

De belangrijkste gegevens, de trouwdatum en het uur van de huwelijksvoltrekking, liggen al vast. Vul nu vast in welke onderdelen je verder in het programma wilt opnemen. Geef daarbij aan hoe laat deze onderdelen ongeveer zullen beginnen en hoeveel tijd ze maximaal in beslag mogen nemen.

Zodra je definitief weet waar en wanneer een bepaald onderdeel zal plaatsvinden, geef je dit duidelijk op het scenario aan. Het scenario zou er ongeveer als volgt kunnen uitzien:

08.00 uur

afspraak kapper

09.00 uur

aankomst ceremoniemeester en bruidskinderen

09.30 uur

aankomst gasten

10.00 uur

aankomst bruidegom

10.30 uur

vertrek naar gemeentehuis

11.00 uur

burgerlijk huwelijk

12.00 uur

kerkelijk huwelijk

13.00 uur

fotosessie in het park gasten krijgen koffie.

15.00 uur

receptie

17.00 uur

einde receptie

17.30 uur

rustpauze & aperitief

18.00 uur

diner

20.00 uur

einde diner

20.30 uur

feest

00.30 uur

einde feest

Gun jezelf en je gasten voldoende rust tussen de verschillende programma-onderdelen, zodat je niet hijgend van de ene naar de andere locatie hoeft te rennen. En reken er maar gerust op dat sommige onderdelen wat uitlopen. Zelfs de beste ceremoniemeester heeft vaak net iets meer tijd nodig om de feestgangers in het gareel te krijgen dan gepland was! Bovendien zullen ook je gasten een kleine rustpauze op z'n tijd zeker waarderen.

Van: redactie@bruidsgids.nl


Popschool Nederland

Muziekles voor beginners en gevorderden in heel Nederland.
Cursus zang, gitaar, drum, piano-keyboard, bas en saxofoon.
Klik hier voor een gratis proefles!


Maak nu kennis met Demoservice.nl

Demoservice is een nieuwe website van de maker van de Bruidsgids. Demoservice is bedoeld voor bruidsparen die op zoek zijn naar een geschikte band, artiest of DJ voor hun huwelijksfeest, bruiloft, trouwerij, ceremonie of receptie, kortom muziek voor uw feest.

Op Demoservice vindt u demo's (zowel audio als video) van artiesten, bands en DJ's met daarbij een foto en een korte info. Bij deze info staat telkens een link naar de eigen website van de band of artiest. U neemt dus direct contact op met de band of artiest en maakt rechtstreeks afspraken met de bandleider of de exclusieve vertegenwoordiger van de band of artiest.

Voordeel
Het voordeel hiervan is dat u dan rechtstreeks contact heeft met de aangewezen persoon om uw wensen en verwachtingen over de invulling van uw feest te bespreken. U geeft dus bijvoorbeeld niet uw verzoeknummers door aan 'een vaag artiestenburo' maar wel rechtstreeks aan de persoon die op uw feestavond verantwoordelijk en aanwezig zal zijn. Verder zal het meestal een stuk goedkoper zijn om rechtstreeks te boeken.

Klik hier om naar Demoservice te gaan!

Websites en demo's van de beste bands en artiesten voor jouw bruiloft vind je op Demoservice.nl

Forum ] Site Map ]

bedankjes ] bruidsmode ] bruiloftprobleem ] cadeau ] ceremoniemeester ] etiquette ] feestavond ] gemeentehuis ] getuigen ] huwelijksaanzoek ] huwelijkscijfer ] love letters wedding song ] ondertrouw ] receptie ] trouwkaart ] trouwen buitenland ] trouwjubileum ] verloving ] voordrachten ] vrijgezellenfeest ]

Bruidsgids

Copyright René Schols
http://www.schols.nl
rene@schols.nl